8 redenen om je website te laten maken door een professional

 

In het tijdperk van computers en internet is het essentieel om online aanwezig te zijn met je bedrijf. Je website is het spilfiguur van de moderne marketingstrategie. Zonder website heeft een bedrijf nog maar een povere kans om groot te worden. Maar er zijn anno 2019 zoveel websites, waardoor mensen best verwend zijn op dat vlak. Je moet dus niet alleen aanwezig zijn op het internet, maar een website die niet aantrekkelijk oogt en niet snel genoeg werkt, wordt gewoon afgestraft en richting bodem van de Google-put gestuurd. Dit betekent dat je een website met een aantrekkelijk, modern design en een perfecte functionaliteit nodig hebt. Het inhuren van een professionele webdesigner is dus erg belangrijk geworden. Hier zijn 8 redenen die aantonen waarom je website laten maken door een professional je beste kans is:

1.    Goede eerste indruk

De eerste indruk is altijd de belangrijkste. Het ergste dat een website kan overkomen op vlak van Search Engine Optimalisatie is het zogenaamde “pogo sticking”, het fenomeen waarbij websitebezoekers je website bezoeken, om een of andere reden geen aantrek hebben met je website en weer weg klikken om vervolgens bij je concurrent te kijken en daar rond te blijven hangen. Dat is gegarandeerd enkele richting naar pagina 2 op Google. Je tekst-SEO mag nog zo goed zijn, als je website geen aantrekkelijk design heeft, klikken mensen weg en mag jij je felbegeerde plaats op Google dag zwaaien.

Door je website te laten maken door een goede, professionele webdesigner, heb je iemand met kennis van de laatste nieuwe trends tot je beschikking. Iemand die de markt in het oog houdt en weet wat mensen aantrekt.

Portfolio Illustrator

2.    Bespaar tijd en geld

Je website door een professional laten maken, bespaart je een heleboel tijd. Een professionele webdesigner is niet aan zijn proefstuk toe en weet wat hij aan het doen is. Hij volgde cursussen, scholingen en heeft tonnen ervaring waarbij hij de kneepjes van het vak heeft leren kennen. Als jij dit allemaal eerst zelf nog moet leren, ben je ontzettend veel tijd kwijt.

Het laten maken van een website bespaart je daarbovenop ook nog eens geld. Het loon van een professional mag dan een grote kost zijn, maar op lange termijn haal je deze investering er zeker uit. Een aantrekkelijke website trekt meer klanten aan, zorgt er voor dat je hoger op Google rankt en bezorgt je ongetwijfeld vele financiële voordelen.

3.    Minder stress

Wist je dat stress het hormoon cortisol in je lichaam aanmaakt, wat op zijn beurt ontstekingen veroorzaakt? Dat wil je het liefst te allen tijde vermijden. Een website bouwen zonder alle nodige details, bovenop het starten van een zaak, is een grote stresservaring.

Zeg nee tegen stress en overweeg om je website door een professional te laten bouwen. Contacteer Mtea en wij doen de rest.

4.    Onbekende, nieuwe technologieën

Het internet verandert dagelijks. Nieuwe technologieën, nieuwe computercodes, nieuwe manieren om bezoekers naar je site te trekken… alles verandert continue. Een professionele webdesigner is op de hoogte van deze stroom van veranderingen. Je website door zo iemand laten maken, heeft als extra voordeel dat je een voet in die hele wereld aan vernieuwing en vooruitgang hebt.

Jij zelf hoeft geen kennis te hebben van al die nieuwe ontwikkelingen in de internetwereld, dat is de job van je webdesigner.

5.    Creatief en uniek design

Een van de fijnste voordelen van het laten maken van je website is dat je een uniek en creatief design voor je merk hebt. Dit design komt nergens anders voor en is speciaal voor jou gemaakt.

Heel vaak hebben mensen een idee voor ogen, maar niet de juiste vaardigheden om dat idee tot werkelijkheid te brengen. Dus achten ze zich maar akkoord voor een makkelijker idee waarvan er al dertien in een dozijn zijn. Een website of webshop laten maken door een professional geeft je vaal wél dat fijne idee dat je in je hoofd had. Met behulp van een webdesigner hoef je niet te gaan voor iets dat amper goed genoeg is.

Webdesign

6.    Prestatie van je website

Herinner je je het pogo sticking dat we onder #1 bespraken, het snelste ticket richting achteruit op Google? Een van de grootste oorzaken van pogo sticking is een website die traag laadt. Mensen vinden het vreselijk wanneer ze te lang moeten wachten op een website.

Een website creëren die qua prestatie geperfectioneerd is, is een geavanceerde kunst. Er zijn zoveel verschillende dingen waar je rekening mee moet houden, zoveel functies die een website kunnen vertragen. Dat krijg je als niet-professional niet allemaal geleerd. Een website laten maken door een professionele webdesigner is ook om deze reden heel erg belangrijk.

website laten bouwen
App laten maken

7.    SEO

Search Engine Optimization. Het grote woord is er uit. De angst van iedere business, het doel van iedere professional. Veel mensen denken dat SEO alleen met tekst te maken heeft, maar niets is minder waar. SEO is een totaalplaatje: tekst optimalisatie neemt de zichtbare buitenkant voor zijn rekening, maar de wortels zitten diep in het webdesign gewroet.

Dit stuk krijg je zelden onder de knie zonder goede kennis van het onderwerp. Als je dacht dat SEO voor teksten al ingewikkeld was, dan heb je SEO voor webdesign nog niet gezien. Hebben de vorige redenen je nog niet overtuigd om je website te laten bouwen bij een professional, dan is dit met stip de reden om dat wel te doen! Ontdek hier meer over SEO in het algemeen.

8.    Startpunt voor marketing

Een goede professionele website is niet alleen maar een website. Een website staat symbool voor het bedrijf dat jij in de wereld zet, het merk dat jij groot wil laten worden. Jouw website is jouw visitekaartje en het voedsel op je tafel. Een goed webdesign is tevens het startpunt voor je hele marketingcampagne. Welke klanten wil je aantrekken, welke designs passen bij je merk en welke sfeer wil jij creëren naar de buitenwereld toe? Daar begint marketing mee.

Professionele webdesigners zijn zich hier van bewust en zijn ook in dit marketing aspect van webdesign geschoold. Nog een pluspunt voor het laten maken van je website.

Overtuigd? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en offerte.