Waarop letten als je een website wil laten maken?

 

Als professioneel bedrijf kun je vandaag de dag niet niet zonder een website. Ben je een starter en wil je een website laten maken, dan is er keuze in overvloed. Webbouwers bij de vleet in alle mogelijke prijscategorieën. Het is dan ook niet eenvoudig om door de bos de bomen nog te zien. Om je toch een beetje op weg te zetten, geven we je graag wat tips mee waarop te letten als je een website laat maken. Doe er je voordeel mee en neem een verstandige beslissing!

 

Tip 1 l Zorg dat je website op alle schermen tot zijn recht komt

 

Vandaag de dag wordt het merendeel van de website via de smartphone geraadpleegd. Daar kun je dus maar beter rekening mee houden. Een site die je vandaag de dag laat maken is dus maar beter ‘mobile friendly’ of zelfs gemaakt om optimaal tot zijn recht te komen op de smartphone en tablet. Informeer dus zeker bij je webdesigner of je site ‘mobile responsive’ is en bekijk deze ook voor je site effectief live gaat, op alle mogelijke formaten van schermen. Je wil geen klanten missen door een website die het laat afweten.

 

Tip 2 l Weet wat je kwijt wil op je website

 

Het design van je website is één ding als je een website wil laten maken, maar je houdt beter ook maar rekening met de teksten. Zorg dat deze SEO-geoptimaliseerd zijn, overtuigen en je producten en diensten optimaal voorstellen. Je kunt wel een website laten maken die grafisch gelikt is, maar als de potentiële klant er niet de juiste en aantrekkelijke info vindt, dan ga je weinig potten breken. Zorg ook voor voldoende call to actions die de bezoeker aanzetten om iets te doen. Probeer bijvoorbeeld het e-mailadres vast te krijgen, zodat je deze bezoekers ook achteraf nog kunt benaderen.

 

Tip 3 l Goed design valt niet op

 

Een site moet snel, vlot en natuurlijk functioneren. Je hebt helemaal geen super bijzondere website nodig. Houd dat zeker in het achterhoofd als je op het punt staat een website te laten maken. Bij een succesvolle site valt het design niet op en staat dit ten dienste van de gebruikservaring. Alle onderdelen en belangrijke info moeten vlot raadpleegbaar zijn en de knoppen moeten op een evidente plaats staan. Mensen die moeten zoeken naar info haken al snel af.

 

Tip 4 l Kies voor een partner die je aanvoelt

 

Hoe kies je nu een geschikte webbouwer wanneer je een website wil laten maken?  Ga persoonlijk het gesprek aan, kijk of je op dezelfde lijn zit en of jullie elkaar aanvoelen. Dat maakt het samenwerken vaak een heel stuk vlotter. Het is uiteraard verstandig om wat eerdere realisaties te bekijken en/of eens te informeren bij bestaande klanten. Een website laten maken vergt best wat tijd en inspanning van beide partijen, je zit dus maar beter op dezelfde golflengte.

 

Tip 5 l Zorg dat je website ook geoptimaliseerd is voor Google

 

Eerlijk, zonder deze website besta je niet. Kies dus voor een partij waarvan de sites ook vlot gevonden worden in Google. Goed geschreven SEO-webteksten dragen hieraan bij, maar net zo goed is er een technisch aspect. Een goede webbouwer zorgt voor een snelle website, met een minimale laadtijd, die technisch goed in elkaar zit. Zo scoor je hoger in Google en dat is zeker en vast iets om rekening mee te houden bij het bouwen van je website. En bespaar je ook nog wat op de Google Ads kosten …

 

Tip 6 l Kies voor een makkelijk te beheersen CMS

 

Er zijn heel wat CMS-systemen, waarvan WordPress één van de bekendere is. Een vlot CMS-systeem laat je als gebruiker ook toe zelf wat kleine aanpassingen te doen. Denk maar aan het vervangen van een foto of het plaatsen van een blog. Een vlot CMS-systeem als WordPress valt makkelijk aan te leren, waardoor je niet altijd de webbouwer nodig hebt. Bovendien kun je het door middel van plugins optimaliseren voor Google.

 

Zelf een website laten maken?

 

Ben je toe aan een eerste of nieuwe website? Wil je wat advies en/of meteen een betaalbare website op maat? Kom dan zeker eens een praatje maken. Bij Mtea hebben we al heel wat klanten aan een performante website geholpen. We denken met je mee, tekenen mee de website uit die je nodig hebt en zorgen dat je bedrijf in de kijker loopt.


Honderd + klanten, enkele verhalen

[smartslider3 slider="2"]Klik hier en schrijf ook uw verhaal