Vlaanderen helpt kmo's de digitale sprong maken

Digitalisering biedt Vlaanderen enorme opportuniteiten voor zowel onze maatschappij als onze economie en kan onze productiviteit een ongeziene boost geven. Daarom lanceert VLAIO vandaag een eerste oproep digitale transformatieprojecten om kmo’s de kans te geven een digitale transformatie te realiseren en zich klaar te stomen voor de toekomst! Klik hier voor meer info.

Voluit digitaal gaan in Vlaanderen

Digitalisering is vandaag niet meer weg te denken uit onze maatschappij en bedrijfsleven. Inzetten op het digitale biedt voor Vlaanderen enorme opportuniteiten voor zowel de maatschappij als de economie en kan een enorme productiviteitsverbetering realiseren. Hoewel vandaag al verschillende goede digitale technologieën beschikbaar zijn, blijven veel ondernemingen nog achterop hinken inzake digitalisering.

Digitale transformatieprojecten

Het doel van de nieuwe oproep is om kmo’s te laten ondersteunen door een externe deskundige en zo een grote stap voorwaarts te zetten op vlak van hun digitale activiteiten. Op die manier stomen we onze bedrijven klaar voor de toekomst. Het gaar hierbij om digitaliseringsprojecten met een hoge ambitie die vernieuwend en belangrijk zijn voor de onderneming en bovendien snel implementeerbaar zijn. Projecten kunnen zich richten op zowel producten, diensten als processen van ondernemingen en dienen een duidelijke bijdrage te leveren aan de overgang naar een data-gedreven organisatie.

Ingediende projecten kunnen 50% steun krijgen met een maximum van 50.000 euro per project. Een project bestaat steeds uit een verplichte samenwerking met een externe deskundige. Er wordt voor deze oproep in een totaalbudget van 2,5 miljoen euro voorzien.

Bron: Vlaio
Meer info: https://www.vlaio.be/nl/nieuws/vlaanderen-helpt-kmos-de-digitale-sprong-maken?fbclid=IwAR0v53tvS9X9-tRx9E7ty86Q1-TdbwiiLCtUi67zx0IjQUpBRzS1Quc9-OM

Op zoek naar begeleiding? Laten we even babbelen!

Een subsidie voor uw digitaal project is nog een extra reden om nu te starten. Bij het realiseren van een dergelijk project komt echter zeer veel kijken. Mtea is een ervaren partner met expertise in verschillende Microsoft producten zoals power Apps, power automate,…

We begeleiden u doorheen het proces en zorgen dat u digital proof bent.

Contacteer ons nu!