Vlaanderen helpt kmo's de digitale sprong te maken

Digitalisering biedt Vlaanderen enorme opportuniteiten, zowel voor de maatschappij als voor de economie. Het kan onze productiviteit een ongeziene boost geven. Daarom lanceert VLAIO vandaag een eerste oproep naar digitale transformatieprojecten om kmo's de kans te geven een digitale transformatie te realiseren en zich klaar te stomen voor de toekomst. Klik hier voor meer informatie.

Voluit digitaal gaan in Vlaanderen

Digitalisering is vandaag niet meer weg te denken uit onze maatschappij en bedrijfsleven. Inzetten op het digitale biedt voor Vlaanderen enorme opportuniteiten, zowel voor de maatschappij als voor de economie en kan een enorme productiviteitsverbetering opleveren. Hoewel er al verschillende goede digitale technologie├źn beschikbaar zijn, blijven veel ondernemingen nog achterop hinken op het vlak van digitalisering.

Digitale transformatieprojecten

Het doel van de nieuwe oproep is om kmo’s te laten ondersteunen door een externe deskundige en zo een grote stap voorwaarts te zetten op het vlak van digitale activiteiten. Op die manier stomen we onze bedrijven klaar voor de toekomst. Het gaat om digitaliseringsprojecten met een hoge ambitie die vernieuwend en belangrijk zijn voor de onderneming en bovendien vlug implementeerbaar zijn. Projecten kunnen zich richten op producten, diensten of processen van ondernemingen en moeten een duidelijke bijdrage leveren aan de overgang naar een data-gedreven organisatie.

Ingediende projecten kunnen 50 % steun krijgen, met een maximum van 50.000 euro per project. Een project bestaat altijd uit een verplichte samenwerking met een externe deskundige. Er wordt voor deze oproep een totaalbudget van 2,5 miljoen euro uitgetrokken.

Bron: Vlaio
Meer informatie: https://www.vlaio.be/nl/nieuws/vlaanderen-helpt-kmos-de-digitale-sprong-maken

Op zoek naar begeleiding? Laten we even praten

Een subsidie voor je digitaal project is een extra reden om nu te starten. Bij het realiseren van een dergelijk project komt echter heel veel kijken. Mtea is een ervaren partner met expertise in verschillende Microsoftproducten, zoals power apps of power automate.

We begeleiden je doorheen het proces en zorgen ervoor dat je digital proof bent.

Neem contact op