huisstijl ontwerpen

Huisstijl ontwerpen

Ben je op zoek naar iemand die je huisstijl kan ontwerpen? Of bent je alleen op zoek naar een nieuw logo? Je bent bij ons aan het juiste adres. We ontwerpen je huisstijl op basis van je wensen en zorgen voor een volledige huisstijl waardoor je de uitstraling hebt die je verwacht.

Een huisstijl is cruciaal in je marketingstrategie

Als je een bedrijf hebt, heb je vanzelfsprekend een bijpassende huisstijl nodig. Veel mensen denken bij een huisstijl aan een logo, maar de perfecte huisstijl is niet alleen een logo. Een huisstijl is veel meer dan dat. Het gaat over een typografie (lettertype), gebruik van kleuren, een eventuele slogan, briefpapier, naamkaartjes …

Stap 1: het idee

Alles start met een idee. Waarvoor staat je bedrijf? Welke klanten wil je aanspreken? Welke indruk wil je bij je klanten achterlaten? Dat zijn een aantal vragen die je jezelf moet stellen voor je begint. Als je dat gedaan hebt, kun je starten met de creativiteit en het ontwerpen.

Het logo

Een logo valt op en moet natuurlijk opvallen. Het logo is het eerste wat de klanten zien. Probeer voor je doelgroep dan ook in één blik duidelijk te maken wat je doet en waarvoor je staat. Meer informatie over het ontwerpen van een logo vind je hier.

Gebruik van kleuren

Tijdens het ontwerpen van je logo wordt er reeds gepraat over kleuren. In je huisstijl is het belangrijk dat die kleuren passen bij het logo. Ze hoeven niet dezelfde te zijn maar moeten zich wel bevinden in hetzelfde pallet.

Typografie

Niet alleen de keuze van kleuren is belangrijk. Ook het lettertype speelt een cruciale rol. Het lettertype bepaalt mee de uitstraling van je bedrijf. Hou bij de zoektocht rekening met je doelgroep en je sector maar durf voor eens iets anders te gaan.

Als je dat allemaal gekozen hebt, kun je de rest van de huisstijl ook maken. Nu kun je bijpassend briefpapier maken, naamkaartjes, folders, enveloppen, website, …

Enkele huisstijlen en logo's als voorbeeld

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Contact

info@mtea.be
0493 29 50 63