5 redenen om te investeren in een goed webdesign

Stel je voor dat je maar gelimiteerd tijd hebt om op het internet rond te neuzen. Je wil iets bepaald opzoeken, vult je zoekterm in Google in en klikt de 2 eerste mogelijkheden aan. De ene website is een website die je van de nodige informatie voorziet, maar die erg blanco en saai is qua design. De andere website geeft je eveneens de nodige informatie en ziet er geweldig uit met aantrekkelijke kleuren en mooie design features. Welke zou jij verkiezen om tijdens je korte pauze op te vertoeven? Steekproeven tonen aan dat de meeste mensen voor de aantrekkelijke website kiezen. Een goed webdesign is dus ontzettend belangrijk. Hier zijn 5 redenen waarom dat is:

Webdesign laat een eerste indruk achter

Marketing 101: de eerste indruk is de belangrijkste. Dit is een belangrijke leefregel onder professionals in dit wereldje. De eerste indruk is dan ook éffectief de beste kans die je krijgt om mensen te overhalen je website en diensten te gaan gebruiken. Mensen blijven lezen op websites die ze aantrekkelijk vinden en lopen weg van degene die ze niet fijn vinden om een tijdje op te vertoeven. Webdesign is je eerste en vaak enige kans om mensen aan te trekken.

Webdesign mtea

Het helpt je SEO strategie vooruit

Voortbouwend op het vorige kan je stellen dat een goed webdesign rechtstreeks verantwoordelijk is voor een betere SEO score. De grootste angst in de SEO wereld is ‘pogosticking’: het fenomeen waarbij mensen op je website komen kijken, duidelijk geen aantrek vinden en meteen weer wegklikken om vervolgens bij je concurrent wél te blijven plakken. Google ziet dit als een teken dat mensen de website van je concurrent leuker vinden en gaat die website boven de jouwe plaatsen in hun zoeklijst. Een aantrekkelijk webdesign is belangrijk dan je denkt!

Contacteer ons

Een mooi webdesign ziet er vertrouwelijker uit

We leven in een tijd waarin mensen vaak opgelicht worden online. Oplichtpraktijken zijn schering en inslag. Steekproeven tonen aan dat mensen een aantrekkelijke website sneller vertrouwen dan eentje die een eenvoudig en pover uiterlijk heeft. Een professionele website heeft om die reden meer geluk in het verkopen van producten en services dan een andere.

Mensen linken webdesign aan klantenservice

Je klanten verwennen met een professioneel uitziende website is een duidelijk teken dat je begaan bent met je klanten, dat je hen belangrijk genoeg vindt om in hen te investeren en dat je hen in je hart draagt. Je webdesign staat symbool voor de klantenservice die jouw bedrijf biedt. Energie steken in hoe je klanten zich voelen als ze je website bezoeken IS al voor een groot deel een goede klantenservice.

Het eeuwige concurrentenspel

Als jij je webdesign niet door een professional laat aanpakken, doet je concurrent dat wel. Met allerlei gevolgen voor jouw website en bedrijf. Het eeuwige concurrentenspel houdt je op de toppen van je tenen. Wil je graag boven je concurrenten uit komen, zet je best een goede professional aan het werk die ervaring heeft in webdesign.

Webdesign