Digitaal Asbest inventariseren? Dat doen ze bij Sloopvolgingsplan Vlaanderen met onze Digitale asbest inventarisatie tool

Waarom rekenen op een digitale asbest inventarisatie tool?

Digitale asbest inventarisering is de toekomst. We hoeven je vast niet te vertellen dat je moet uitkijken met asbest. Wettelijk gezien moet asbest dan ook opgespoord, geïnventariseerd en geregistreerd worden. Manueel een arbeidsintensief klusje waar Sloopopvolgingsplan Vlaanderen mee geconfronteerd werd. Bij Mtea ontwikkelden we een handige app/inventarisatietool waarmee asbest makkelijk en snel geïnventariseerd kan worden. Een stevige (administratieve) vereenvoudiging. Bovendien voorkomt de asbest-inventarisatietool ook nog eens fouten. Van dubbele winst gesproken!

De voordelen van het digitaliseren van de asbest opvolging?

De meerwaarde die ze bij Sloopopvolgingsplan Vlaanderen ervaren?

  • Door de Digitale asbest inventarisatie tool besparen ze tijd, geld en gaan ze een stuk zorgvuldiger te werk.
  • De werknemers kunnen alles ingeven op de smartphone, tablet, laptop of desktop.
  • Een A tot Z digitalisatie en een snelle rapportage naar de klant.

Mtea zorgde ervoor dat alle processen en administratie betreffende asbestsanering en asbestverwijdering werden gedigitaliseerd. Tot het uploaden van foto’s aan toe. Meer dan op de smartphone gegevens ingeven komt er niet meer bij kijken. Met een druk op de knop vertrekt er een professioneel asbestinventarisatie naar de klant.

Alles conform de wetgeving

Bij het ontwikkelen van onze asbest-inventarisatietool zijn we bij Mtea niet over één nacht ijs gegaan. Onze applicatie voldoet dan ook aan alle hedendaagse normen. Zowel de risicobeoordeling van het aanwezige asbest als de eindcontrole zijn dus netjes geregeld. De effectieve asbestinventarisatie wordt dan weer vastgelegd in een professioneel rapport.

Meer dan enkel asbest

Op een werf komt er wel meer kijken dan enkel asbest. In de webapp van Sloopvolgingsplan Vlaanderen werden dan ook extra tools opgenomen om makkelijk notities te nemen op de werf. Met een druk op de knop kan er een verslag worden gegeneerd. Een stevige tijdsbesparing die wordt gewaardeerd door de medewerkers.

 

Zelf je asbestopvolging digitaliseren of nood aan een andere applicatie?

Een eigen asbest-inventarisatietool of wens je andere processen te laten digitaliseren? Bij Mtea zorgen we voor een (web)app op maat. Wij denken graag met je mee en komen met een oplossing op maat op de proppen. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + elf =

Ontdek ons

Portfolio