Product Information Management (PIM)

Wat is PIM?

Product Information Management (PIM) is het beheer van de informatie die nodig is om uw producten op verschillende distributiekanalen op de markt te brengen. Een PIM oplossing, zoals KatanaPIM, is een tool die werkt als één enkele bron voor uw productinformatie.

Het helpt uw bedrijf eenvoudig productgegevens te verzamelen, te verrijken, te valideren en de juiste informatie efficiënt te distribueren naar verschillende verkoopkanalen, wederverkopers, partners en catalogi.

Starten met PIM

Wilt u graag aan de slag met PIM? Of wilt u graag extra informatie en zien of een PIM tool de geschikte oplossing is voor uw bedrijf? Bij Mtea helpen we u graag verder.

Waarom we Katana kiezen als onze favoriete PIM

KatanaPIM biedt een bedrijf meerdere voordelen, zoals het verbeteren van de klantervaring, het verkorten van de time-to-market en het verhogen van de teamproductiviteit!

Verbeterde klantenervaring

Met volledige en duidelijke informatie over uw producten, inclusief afbeeldingen, bijlagen en door het kanaal vereiste kenmerken, kunt u het vertrouwen van uw klanten winnen en betere beoordelingen krijgen. Met KatanaPIM wordt het eenvoudig om uw productinformatie te optimaliseren.

Verbeterde teamproductiviteit

Met KatanaPIM verhoogt u de productiviteit van uw team door uw workflow te vereenvoudigen. Laat uw team vlot samenwerken om boeiende productbeschrijvingen te creëren en te valideren. Breng uw productinformatie naar een hoger niveau en maak het beheer van productgegevens eenvoudiger voor iedereen in uw team.

Snellere time-to-market

KatanaPIM helpt u eenvoudig al uw productgegevens te centraliseren en te verrijken. Dit betekent dat u snel de door het kanaal vereiste informatie van wederverkopers of marktplaatsen kunt verstrekken, en sneller dan uw concurrentie kunt gaan verkopen.

Verminderd retourpercentage

Met KatanaPIM kunt u snel achterhalen welke informatie in uw producten ontbreekt. Verbeter uw producten met nauwkeurige beschrijvingen en zorg ervoor dat uw klanten precies krijgen wat ze verwachten. Dit helpt het aantal productretouren te verminderen.

Petsolutions

Website, E-commerce, Photomontage

Meybobikes

Website, E-commerce, Photomontage

Hier vind je antwoorden.

Tools voor het beheer van productinformatie (PIM) zijn essentieel voor bedrijven die online producten verkopen. Met de juiste PIM software zoals KatanaPIM kunt u uw processen stroomlijnen, uw productinformatie centraliseren en naadloos verspreiden over al uw kanalen en systemen.

Product Information Management (PIM) is het beheer van de informatie die nodig is om uw producten op verschillende distributiekanalen op de markt te brengen.

PIM tools bieden voordelen voor iedereen in je team.

  • E-commerce Managers
  • Marketplace Managers
  • Marketers
  • Sales Team
  • IT Team

Wilt u aan de slag met KatanaPIM? Of wilt u gewoon wat extra informatie en zien of KatanaPIM de geschikte oplossing is voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Investeren in een PIM oplossing komt uw bedrijf op verschillende niveaus ten goede: met overtuigende informatie onderscheiden uw producten zich van de concurrentie; volledige beschrijvingen maken de aankoopbeslissing van uw klant gemakkelijk; een georganiseerde workflow helpt uw team sneller en beter te werken.

  • Kwantitatieve ROI: minder handmatige fouten, minder retouren, meer verkoop
  • Kwalitatieve ROI: verbeterde klantervaring, kwalitatieve productgegevens, meer efficiëntie & productiviteit

Op zoek naar een partner voor jouw PIM oplossing?

Samen bekijken we hoe we je kunnen helpen. Zonder verplichtingen of kleine lettertjes. Beloofd.

Ontdek ons

Portfolio