...

5 redenen waarom een mobile responsive website essentieel is voor uw bedrijf

De dag van vandaag is een mobiel responsieve website van essentieel belang voor elk bedrijf. Een mobile responsive website past zich automatisch aan aan het schermformaat van het apparaat waarop het wordt bekeken, of het nu een desktop, tablet of smartphone is. Dit betekent dat uw website gemakkelijk toegankelijk en bruikbaar is voor gebruikers, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Maar waarom is een mobiel responsieve website zo belangrijk? Hier zijn de 5 belangrijkste redenen.

  1. Hogere rankings in zoekmachines
  2. Betere gebruikerservaring
  3. Toename van mobiel verkeer
  4. Concurrentievoordeel
  5. Betere conversieratio’s
Mobile responsive website is essentieel

1. Hogere rankings in zoekmachines

Google heeft aangegeven dat mobile responsiveness een zeer belangrijke factor is bij het bepalen van de ranking van een website in de zoekresultaten. Dit betekent dat als je website niet mobile responsive is, je een lagere ranking kunt hebben in de zoekresultaten. Deze lagere positie kan leiden tot minder verkeer en minder potentiële klanten.

2. Betere gebruikerservaring

Een mobiel responsieve website biedt een betere gebruikerservaring voor bezoekers die jouw website op een mobiel apparaat bekijken, zoals een smartphone of tablet. Als je website niet mobile responsive is, kunnen gebruikers moeite hebben met navigeren en kan het laden van de pagina’s langer duren. Dit kan frustraties opwekken en kan leiden tot een slechte gebruikerservaring. Gebruikers zullen daarom de website sneller verlaten zonder te converteren.

Google gebruikt voornamelijk de mobiele versie van de inhoud van een website, gecrawld met de smartphone agent, voor indexering en ranking. Paginasnelheid is daarbij een enorm belangrijke factor!

3. Toename van mobiel verkeer

Mobiele apparaten zoals smartphones worden steeds meer gebruikt om online te zoeken en te winkelen. Als je website mobile responsive is, kan je een stuk meer verkeer aantrekken. Dit kan uiteraard een aanzienlijke invloed hebben op je bedrijf, vooral als de doelgroep voornamelijk mobiele gebruikers zijn. Meer verkeer kan uiteindelijk tot meer leads, aankopen, conversies, … leiden. En dat is wat écht telt!

4. Concurrentievoordeel

Een mobile responsive website kan een aanzienlijk concurrentievoordeel bieden ten opzichte van bedrijven die geen mobiel responsieve website hebben. Je kan op die manier namelijk een betere gebruikerservaring bieden aan websitebezoekers en meer mobiel verkeer aantrekken. Bezoekers zullen eerder geneigd zijn om op jouw website een actie te ondernemen dan bij een concurrent die geen mobile responsive website heeft. Een product bestellen bijvoorbeeld gaat veel vlotter op een website die er mobiel goed uitziet. Je hebt dus een stapje voor.

5. Betere conversieratio's

We hebben het hiervoor kort al eens vermeld. Een mobile responsive website kan ook bijdragen aan betere conversieratio’s. Als je website gemakkelijk te gebruiken is op mobiele apparaten, kunnen bezoekers sneller vinden wat ze zoeken en gemakkelijker een actie ondernemen, zoals het plaatsen van een bestelling of het invullen van een contactformulier. Dit kan leiden tot hogere conversieratio’s en meer omzet voor je onderneming. Mooi meegenomen toch?

Wacht niet langer

Een mobile responsive website is niet langer een luxe, maar een noodzaak. Als je website nog niet mobiel responsief is, dan is het zeker tijd om actie te ondernemen. Wij bij Mtea kunnen daarbij helpen. Interesse in een snelle website? Contacteer ons vandaag nog.

Ontdek ons

Portfolio

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.