Waarom een goede SEO score zo belangrijk is

SEO. Er gaat geen dag voorbij of het woord wordt je naar het hoofd gegooid. Vooral bedrijven ontsnappen er niet meer aan. Online representatie is belangrijker dan ooit en daardoor ook de nood om hoog te ranken in zoekmachines, zodat potentiële klanten bij jou terecht komen en niet bij je concurrent. Wil je graag met je website op die felbegeerde pagina van Google, Bing, Yahoo of een andere zoekmachine prijken, dan zet je beter in op een goede SEO strategie.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization, of in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. Met SEO verbeter je de zichtbaarheid van een website in de organische resultaten van de grote zoekmachines. Dit gebeurt zowel door goede contentcreatie als ‘behind the scenes’ van een website op design en technisch vlak. SEO is vaak een prachtige samenwerking tussen verschillende stapjes en technieken. Het is meer kunst dan wetenschap. Contacteer ons voor meer uitleg.

Waarom is SEO zo belangrijk?

Het internet is het laatste decennium een race tussen bedrijven geworden. De concurrentenstrijd is groter en sterker dan ooit. 50 jaar geleden was je grootste concurrent degene aan de andere kant van het marktplein die per ongeluk hetzelfde verkocht als jij. Door de opkomst van het internet zijn er in elke branche honderden tot zelfs duizenden concurrenten te vinden die allemaal hetzelfde doen als jij. De tactiek blijft echter nog steeds dezelfde: degene die het luidste en beste kan roepen, wint.

Het zoekwoordenspel spelen heeft z’n voordelen. De zoekmachines zijn je marktplaats en zoekwoorden zijn je stem. Je volume, de toon die je gebruikt, de woorden die je uitkiest… het SEO spel biedt een leuke speelplek voor zij die graag als leider boven de anderen uit komen. Wordt een online leider en laat uw website door ons bouwen.

Wat houdt SEO juist in?

Hoe leuk het hele spelletje ook is, het is geen makkelijk spel. Er zijn ontzettend veel regels om te volgen en verschillende niveaus om te voltooien. Als beginneling is de SEO wereld een chaotische plek waar je amper het bos door de bomen heen ziet. Maar eens je die chaos begint op te ruimen openbaart zich een magische plek die je richting een mooie toekomst kan leiden.

SEO is een totaalplaatje. Hoewel goede, gefocuste teksten erg belangrijk zijn voor je SEO score, is dat niet het enige dat telt. SEO begint bij een goed webdesign en een goed ingericht backend van je website, vol met verborgen codes en boodschappen die flirten met de zoekmachines.

Professionele hulp

Een goede website maak je niet zomaar in je eentje, zonder achtergrondkennis. Professionals hebben vaak jarenlange ervaring die hen hierbij helpen. Een mentor, talrijke cursussen, praktijkervaring om U tegen te zeggen… Wil je een website die gebouwd is volgens een goede SEO strategie? Dan ga je beter op zoek naar professionele hulp die gespecialiseerd is in dit onderwerp. Een website maken kan iedereen, maar een écht goede website die rekening houdt met Search Engine Optimization op verschillende niveaus en volgens alle mogelijke regeltjes is enkel mogelijk met de juiste kennis en ervaring. Wist je trouwens dat de regels elke paar maanden worden veranderd door de zoekmachines?