Waarop letten als je een website wilt laten maken?

Een professioneel bedrijf kan vandaag de dag niet zonder een website. Ben je een starter en wil je een website laten maken, dan is er keuze in overvloed. Webbouwers bij de vleet in alle mogelijke prijscategorieën. Het is dan ook niet eenvoudig om door het bos de bomen te zien. Om je toch een beetje op weg te helpen, geven we je graag wat tips mee waarop je moet letten als je een website laat maken. Doe er je voordeel mee en neem een verstandige beslissing.

Tip 1: Zorg ervoor dat je website op alle schermen tot zijn recht komt

Vandaag wordt het merendeel van de websites via een smartphone geraadpleegd. Daar kun je dus maar beter rekening mee houden. Een site die je vandaag laat maken is dus idealiter mobile friendly of zelfs gemaakt om optimaal tot zijn recht te komen op smartphones en tablets. Informeer dus zeker bij je webdesigner of je site mobile responsive is en bekijk je site voor ze effectief live gaat op alle mogelijke formaten van schermen. Je wilt geen klanten missen door een website die het laat afweten.

Tip 2: Weet wat je kwijt wilt op je website

Het design is één ding als je een website laat maken, maar je houdt beter ook rekening met de teksten. Zorg dat die SEO-geoptimaliseerd zijn, overtuigen en je producten en diensten optimaal voorstellen. Je kunt wel een website laten maken die grafisch gelikt is, maar als de potentiële klant er niet de juiste en aantrekkelijke informatie vindt, zul je weinig potten breken. Zorg ook voor voldoende call to actions die de bezoeker aanzetten om iets te doen. Probeer bijvoorbeeld hun e-mailadres vast te krijgen, zodat je die bezoekers ook achteraf nog kunt benaderen.

Tip 3: Goed design valt niet op

Een site moet vlug, vlot en natuurlijk functioneren. Je hebt helemaal geen bijzondere website nodig. Houd dat zeker in het achterhoofd als je op het punt staat een website te laten maken. Bij een succesvolle website valt het design niet op en staat het in dienst van de gebruikservaring. Alle onderdelen en belangrijke informatie moeten vlot raadpleegbaar zijn en de knoppen moeten op een evidente plaats staan. Mensen die moeten zoeken naar informatie haken vlug af.

Tip 4: Kies voor een partner die je aanvoelt

Hoe kies je nu een geschikte webbouwer als je een website wilt laten maken? Ga persoonlijk het gesprek aan, kijk of je op dezelfde lijn zit en of jullie elkaar aanvoelen. Dat maakt het samenwerken vaak een heel stuk vlotter. Het is altijd een goed idee om wat eerdere realisaties te bekijken en/of eens te informeren bij bestaande klanten. Een website laten maken vergt best wat tijd en inspanning van beide partijen, je zit dus maar beter op dezelfde golflengte.

Tip 5: Optimaliseer je website voor Google

Eerlijk, zonder website besta je niet. Kies dus voor een partij waarvan de sites ook vlot gevonden worden in Google. Goed geschreven SEO-webteksten dragen daaraan bij, maar net zo goed is er een technisch aspect. Een goede webbouwer zorgt voor een snelle website, met een minimale laadtijd, die technisch goed in elkaar zit. Zo scoor je hoger in Google en dat is zeker en vast iets om rekening mee te houden bij het bouwen van je website. Je bespaart ook nog wat op de prijs van Google Ads.

Meer weten over SEO? Lees dat dit artikel: Wat is SEO (search engine optimization)?

Tip 6: Kies voor een gemakkelijk te beheren cms

Er zijn heel wat cms-systemen, waarvan WordPress een van de bekendere is. Een vlot cms-systeem laat de gebruiker toe om zelf wat kleine aanpassingen te doen. Denk maar aan het vervangen van een foto of het plaatsen van een blog. Een vlot cms-systeem als WordPress valt gemakkelijk aan te leren, zodat je niet altijd de webbouwer nodig hebt. Bovendien kun je het door middel van plugins optimaliseren voor Google.

Zelf een website laten maken?

Ben je toe aan een eerste of nieuwe website? Wil je wat advies en/of meteen een betaalbare website op maat? Kom dan zeker eens een praatje maken. Mtea heeft al heel wat klanten aan een performante website geholpen. We denken met je mee, tekenen mee de website uit die je nodig hebt en zorgen ervoor dat je bedrijf in de kijker loopt

Ontdek ons

Portfolio